ajutor solarii

Solar "la cheie"

Compania noastra comercializeaza solarii tip tunel, caracterizate printr-o forma curba si aerodinamica.

Huns Industry

Compania noastra comercializeaza solarii tip tunel, caracterizate printr-o forma curba si aerodinamica, ce permite scurgerea rapida a apei si rezistenta sporita la solicitarea dinamica a vantului.
OBS. Transportul nu este inclus in pret, dar va putem recomanda o firma transportatoare cu care noi colaboram.
Pe langa solariile la cheie, compania noastra ofera posibilitatea de a achizitiona si separat componentele de solar. VEZI LISTA

Solarii Hobby

 • LATIME: 4 - 10m;
 • LUNGIME: 10 - 50m;
 • INALTIME: 2.80 - 4.50m;
 • STRUCTURA METALICA: teava galvanizata - Garantie 60 luni;
 • FOLIA: simpla, triplu stratificata (anti-condens, anti-UV, anti-uzura), grosimi intre 0.12 si 0.17mm, garantie 36 luni;
 • AERISIREA SOLARULUI: se realizeaza lateral cu ajutorul a doua macarale.
 • SISTEME DE UDARE: microaspersie (ceata) sau picurare, la cerere (nu sunt incluse in pret);
 • ACCES: doua usi culisante ce asigura o deschidere de 2.50m;
 • MONTAJ: se realizeaza contra cost;

Avantajele solariilor Huns


 • Arcele solarului sunt montate des (100 - 120 cm);
 • Nu necesita fundatie
 • Rapiditatea executarii montajului
  (ex: un solar standard 6x50m – 2 zile lucratoare)
 • Culturi de legume pe tot timpul anului
 • Sistemul de prindere a foliei cu bagheta si sarma ondulata
 • Sistemul de prindere/imbinare a structurii metalice
 • Aerisiri laterale cu macarale
 • Ingeniozitatea, simplitatea si rapiditatea asamblarii
 • Montajul se poate realiza contra cost
 • Posibilitatea de a muta cu usurinta solarul

 

Structura

Dimensiuni

LATIME: 6m;
LUNGIME: 50m;
INALTIME: 3.25m;

LATIME: 9m;
LUNGIME: 50m;
INALTIME: 4.30m;

(alte dimensiuni la cerere)

Structura metalica

Solarul Huns are structura de rezistenta alcatuita din arce din otel galvanizat, rezistent la coroziune, cu diametrul exterior d=32 mm (pt. solarul cu latime de 6 ml) si d=48 mm (pt. solarul cu latime de 9 ml). Fiecare arc este dintr-o singura bucata cu lungimea de 11 ml. Sunt dispuse la distante mici unul fata de celalalt (100cm – 120cm) si se introduc in sol pana la o adancime de 50-75 cm.
Distanta mica intre arcele solarului este foarte importanta pentru optimizarea structurii de rezistenta si pentru a spori stabilitatea foliei pe solar, prevenindu-se astfel uzura timpurie a foliei cauzata de agresivitatea vantului.
La fiecare capat al solarului se monteaza cate 2 contravantuiri, care au rolul de a fixa si a rigidiza intreaga structura.
Asamblarea tevilor din otel galvanizat ce intra in componenta structurii de rezistenta a solarului, se realizeaza repede si usor, cu ajutorul clemelor metalice, fara sudura.

Avantajele folosirii acestui tip de prindere sunt:
- usurinta si rapiditatea realizarii structurii metalice de rezistenta a solarului.
- nu necesita sudura
- asigura flexibilitatea structurii metalice. Astfel, solarul este rezistent la vanturi puternice, zapada si capriciile vremii.
- asigura prinderea ferma si rezistenta a tevilor ce intra in componenta structurii metalice.
- posibilitatea de a muta solarul cu usurinta in alta locatie
- nu taie si nu corodeaza folia solarului. Acest sistem de prindere asigura usurinta montarii foliei pe solar pentru ca este proiectat astfel incat sa nu o perforeze atunci cand se monteaza pe solar.
- nu necesita scule speciale sau personal de inalta calificare.

Pentru structura metalica din otel galvanizat societatea Huns Industry ofera o GARANTIE de 60 luni.

Sistemul de prindere a foliei

Fixarea foliei pe structura metalica se face usor, prin intermediul unui sistem special de prindere format din bagheta metalica tip C si sarma ondulata otelita.
De asemenea, pentru montarea foliei la capetele solarului si pentru fixarea acesteia pe tevile, care impreuna cu cele 2 macarale asigura aerisirea solarului, se folosesc clemele din PVC.
Aceste metode de prindere a foliei au urmatoarele avantaje:
- Folia este foarte bine intinsa pe solar, astfel se reduce la minim uzura in timp datorita vantului puternic.
- Pentru un modul standard de 6m x 50m folia este dintr-o singura bucata si nu este perforata pe toata lungimea solarului.
- Usurinta si rapiditatea cu care se monteaza folia pe solar.
- Posibilitatea de a inlocui folia in orice moment fara costuri suplimentare de prindere/fixare a acesteia.
- Asigura o prindere/fixare ferma si sigura de structura solarului

Pentru a spori rezistenta solarului, stabilitatea foliei si a aerisirilor laterale la vanturi puternice, transversal pe lungimea solarului se monteaza banda de folie de 30 cm latime si 0.20 mm grosime. Aceasta este ancorata in sol cu carlige din otel-beton cu diametrul d=14 mm si lungimea L=1 m.

Pentru folia solarului societatea Huns Industry ofera o GARANTIE de 36 luni.

Sistemul de aerisire

Aerisirea se face pe ambele parti laterale, pe toata lungimea solarului, cu ajutorul macaralelor de ridicare a foliei, printr-o manevra deosebit de simpla si rapida, fara efort fizic deosebit, care implica rotirea unei manivele. Aceasta actioneaza macaraua si ruleaza folia lateral pe toata lungimea solarului, avand o deschidere de 1 m. O macara poate aerisi o laterala a unui solar cu o lungime maxima de 100 ml.

Dupa cum puteti vedea si in clipul video (Click aici pentru vizionare), aerisirea solarului se face foarte usor si rapid. Atunci cand este vant puternic inchiderea solarului se face imediat si astfel solarul si recolta sunt protejate.

Sistemul de udare
Picurare

Sistemul de udare prin picurare este recomandat pentru culturile de vara cum ar fi: rosii, castraveti, ardei gras, vinete.
Prin folosirea sistemului de udare direct la radacina aveti urmatoarele avantaje:
- economie de apa si energie
- protectia culturilor de boli si daunatori
- usurinta in exploatare
Se vor monta:
- 10 randuri de banda pentru un solar cu latimea de 6 m
- 15 randuri de banda pentru un solar cu latimea de 9 m

Microaspersie

Solarul este dotat cu un sistem de udare de tip microaspersie (de tip ceata), care pulverizeaza apa pe toata suprafata de cultura. Aspersoarele sunt amplasate pe interior, sus, la coama solarului pe toata lungimea acestuia, asigurand o udare uniforma.

De asemenea, se poate monta si sistemul de udare prin picurare, care poate fi utilizat concomitent cu cel de tip ceata, printr-un simplu racord. Astfel, cel de tip ceata, se poate folosi si pentru diferite tratamente ce se pot aplica diferitelor culturi.

Mentionam ca sistemul de udare prin microaspersie (de tip ceata) si ce sistemul de udare prin picurare este asigurat separat, la cerere.

Accesul in solar

Solarul permite accesul foarte usor cu utilaje agricole, datorita deschiderii mari de 2.50 m. Usile sunt culisante, pe sistem de role.

OBS: In oferta de pret pentru pachetul standard este inclusa o singura intrare, insa la cerere se pot monta doua intrari, la ambele capete ale solarului.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati, va vom indruma si va vom impartasi din experienta noastra cu drag. Pentru a va convinge asupra calitatii produselor noastre va asteptam la sediul nostru, unde avem montate 10 module de solar (6m x 50m) pe o suprafata de 3500 mp. Acestea sunt in productie de 8 ani de zile, astfel puteti vedea starea acestora dupa o exploatare indelungata.